Vrienden van Molen De Vink

Zakelijke vrienden

Anno 1722
Herveld-Andelst is in het bezit van een unieke standerdmolen daterend uit het jaar 1722. Als enige in de regio is de molen nog in originele staat.  De molen is bij de restauratie van 1969 vernoemd naar de molenaarsfamilie die de molen drie generaties in bezit heeft gehad vanaf ca. 1860.
Op 3 januari 2012 is de inmiddels bijna 300 jaar oude molen eigendom geworden van Stichting Molen de Vink en is nu van alle inwoners van Herveld en Andelst.

Betrokkenheid vergroten
De Molenstichting bestaat uit een bestuur van vrijwilligers. Om de molen in een goede conditie te houden zijn er 3 volwaardige molenaars die bijna iedere zaterdag actief zijn.

Door de molen onder te brengen in een stichting is de toekomst voor de molen gewaarborgd. Het is wel belangrijk dat de molen in een goede conditie blijft en dat kost nou eenmaal geld. Stichting Molen De Vink probeert dan ook zoveel mogelijk de inwoners en bedrijven uit Herveld en Andelst bij de molen te betrekken.

Bedrijven  die Vriend van de molen worden:
Als uw bedrijf gevestigd is in Herveld of Andelst dan kent u zeker wel onze Molen De Vink. De molen is bijna 300 jaar oud en is daarmee het oudste bedrijfsgebouw in onze dorpen. De molenaar voorzag lang geleden al vele inwoners van Herveld en Andelst van grondstoffen voor mens en dier.

Wat zou u ervan vinden om met uw bedrijf Vriend van Molen De Vink te worden?
U kunt altijd een link met de molen maken op uw bedrijfspagina om te laten weten dat u en uw bedrijf trots zijn om te bij kunnen dragen aan het onderhoud en het bestaansrecht van een eeuwenoud monument dat bij iedereen bekend is en het middelpunt is van de samenleving in Herveld-Andelst.

De molen en de bedrijven.
Als bedrijf kunt u op verschillende manieren een (molen)steentje bijdragen. Daarvoor bieden wij u drie verschillende mogelijkheden.

TARWE vriend

Tarwe is van alle granen het voornaamste geslacht waar de mensheid zich mee voedt.

Tarwe herken je aan de bolvormige, lichtbruin gekleurde korrel (met een lijntje aan een kant). Bij ons is tarwe de meest gegeten graansoort. Waaraan het zijn populariteit dankt? Het laat zich gemakkelijk verwerken en is eenvoudig om mee te bakken. Tarwe bevat van nature veel gluten, waardoor tarwebrood gemakkelijk rijst en lekker luchtig is.

Net als andere granen, is tarwe een gras waarvan we de graankorrel gebruiken om meel van te malen. Zeef je de buitenste schilletjes, zemelen en kiemen uit dit meel, dan krijg je bloem. Bij volkorenmeel wordt de hele graankorrel gebruikt, zonder zeven, waardoor we ook de zemelen en kiemen opeten – en dat is de gezondste keuze.

Word je vriend van Molen De Vink in de categorie TARWE.
Dan kies je voor het voornaamste product dat de molenaar maakt.
Als je vriend in de categorie TARWE wordt kun je zelf een bedrag kiezen tussen € 400,00 en € ???? (per jaar) voor een periode van 3 jaar.

Wat krijg je als TARWE-vriend?

  • Een unieke tegel van Story tiles van Molen De Vink. Deze tegel ook wel witje genoemd is speciaal gemaakt ter viering van het 300 jarig bestaan van Molen De Vink
  • Met uw bedrijf een rondleiding in Molen De Vink met maximaal 10 personen
  • Een TARWE-vermelding op onze website

ROGGE vriend

Rogge is een kruis bevruchtende graansoort die net als de overige granen behoort tot de grassenfamilie. Rogge wordt in diverse delen van de wereld op grote schaal verbouwd als cultuurgewas. Rogge wordt gebruikt voor het maken van meel, brood, bier, knäckebröd en voor de bereiding van sommige alcoholische dranken zoals whisky en wodka. Het kan ook in volkorenvorm gegeten worden.

Roggekorrels zijn lang en grijsgroen tot geel van kleur. Vroeger kenden we rogge alleen van dat zure, donkerbruine brood. Nu wordt het vaak gemengd met andere granen, wat goed is voor een gevarieerde voeding, want rogge biedt wel wat voordelen. Het houdt je bloedsuikergehalte stabiel en een lang verzadigingsgevoel, waardoor je minder eet.

Word je vriend van Molen De Vink in de categorie ROGGE.
Dan kies je voor het 2de voornaamste product dat de molenaar maakt.
Als je vriend in de categorie ROGGE wordt kun je zelf een bedrag kiezen tussen € 250,00 en € 350,00 (per jaar) voor een periode van 3 jaar.

Wat krijg je als ROGGE-vriend?

  • Een uniek bierpakket met glas van GEWELDIG Hervelds bier. Dit bier is in Herveld bedacht en gebrouwen. Het bier is ontworpen door Toon Veens en zijn zonen. En Geweldig genieten staat bij Toon hoog in het vaandel.
  • Met uw bedrijf een rondleiding in Molen De Vink met maximaal 10 personen
  • Een ROGGE-vermelding op onze website

GERST vriend

Gerst is eveneens een graansoort. Ze stamt af van de wilde gerst (Hordeum spontaneum), die nog steeds in het Midden-Oosten voorkomt. Gerst behoort net als de overige granen tarwe, haver, rogge, gierst en rijst tot de grassenfamilie. Ontkiemende gerst (mout) is een belangrijke grondstof voor bier en whisky.

Gerst ziet eruit als een dikke, bruine rijstkorrel en is vooral gekend om bier mee te brouwen. Al kan je het ook zo eten of in brood en andere producten verwerken. Gerstkorrels hebben een lekkere beet en vullen goed. Vaak wordt gerst gepeld tot gort: het buitenste vliesje wordt dan verwijderd. Daarnaast heb je ook parelgort, waarbij de korrel nog extra is bijgeslepen tot een parelvormig exemplaar

Word je vriend van Molen De Vink in categorie GERST.
Dan kies je voor het 3de voornaamste product dat de molenaar maakt. Als je vriend in de categorie GERST wordt kun je zelf een bedrag kiezen tussen € 100,00 en € 200,00 (per jaar) voor een periode van 3 jaar.

Wat krijg je als GERST-vriend?

  • 2 unieke bieren van GEWELDIG Hervelds bier. Het Geweldig Blond en Geweldig Wit bier.
  • Met uw bedrijf een rondleiding in Molen De Vink met maximaal 2 personen
  • Een GERST-Promotievermelding op onze website

Inschrijving als zakelijke vriend:

Via het formulier rechts is het mogelijk om jezelf in te schrijven als vriend van Molen de Vink.

Na aanmelding nemen wij contact met je op om alles te bespreken wat jij kunt betekenen voor Molen De Vink.